Oplev Danmarks Outdoor Hovedstad

Gå på opdagelse i kommunens natur hele livet.

I Silkeborg Kommune har man fra politisk side valgt, at frilufts- og outdoorliv skal følge hver enkelt borger fra vugge til grav.

I 2017 vedtog byrådet en ny friluftsstrategi og udnævnte Silkeborg Kommune til Danmarks Outdoor Hovedstad. Hermed har lokalpolitikerne givet hinanden hånd på, at outdoor skal være en hjørnesten i hele kommunens identitet.

Her på siden - og på hjemmesiderne nedenfor - kan du læse mere om Silkeborg Søhøjlandets outdoortilbud.  

kano idyl i sommerhalvaaret
 

  • Silkeborg Turistforenings hjemmeside henvender sig til dig, der gerne vil guides hen til bl.a. naturskønne områder, kanoudlejningssteder, bade- og lystfiskersøer, mountainbike-ruter og vandrestier. 
  • ’Oplev Gudenaa’ kan du finde info om de mange forskellige outdooor-aktiviteter, der forgår i og omkring Gudenåen. Blandt andet å-fiskeri, vadersleje, fisketegn og kanoture.
  • Trækstien er Søhøjlandets længste natursti. Den er 70 km. lang og følger Gudenåen fra Silkeborg til Randers. 22 km. af stien er nyrenoveret, og den er farbar det meste af året – blandt andet takket være Danmarks længste træbro på halvanden km. Trækstien blev brugt af 1800-tallets pramdragere, der transporterede varer ad vandvejen.
  • Den jyske hærvej er en mere end 500 km. lang vandre- og cykelrute, der følger den jyske højderyg fra Frederikshavn/Hirtshals til den tyske grænse. Undervejs kommer man igennem Søhøjlandet og kommunens del af hærvejen: Thorning, Funder Kirkeby og Gludsted Plantage. 
  • Meet the Locals giver dig et overblik over, hvilke aktuelle outdooraktiviteter, der er i Silkeborg Kommune, kan du gøre det via Facebooksiden 'Meet the Locals.' Det er almindelige borgere og foreninger, der står bag siden, som løbende opdateres. 
  • AQUA Naturfagscenter er et formidlingscenter og naturskole, der er knyttet til AQUA Akvarium & Dyrepark. Her finder man både undervisningslokaler og inden- og udendørs laboratorium. Outdoor-laboratorieprojektet går også under navnet ’ Outdoor Living Lab.’