Masterplan

Her kan du dykke ned i masterplanen for Danmarks Outdoor Hovedstad og de tre vigtigste indsatsområder; velfærd, viden & vækst og fritid & natur. Brug menuen til at klikke videre i planen eller læs den samlet i pdf-udgaven.

kano idyl i sommerhalvaaret

Siden 2017 har Silkeborg Kommune været Danmarks Outdoor Hovedstad. Udgangspunktet var i første omgang at bruge positionen til at tiltrække endnu flere outdoor-entusiaster til kommunen og give outdoorturismen et boost. Det vil vi stadig, men i dag er Danmarks Outdoor Hovedstad blevet til meget mere end den turisme- og brandingstrategi, den startede som.

Byrådet og en lang stribe udviklingsaktører har taget outdoor-hovedstaden til sig og den spiller nu en central rolle i både kommunens vision, udviklings- og friluftsstrategi.

Idéen om en Outdoormasterplan, der skal sætte retning for Silkeborg Kommunes arbejde med at udvikle Danmarks Outdoor Hovedstad, er født i Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget. Med nedsættelsen af Outdoorudvalget i januar 2020 skiftede opgaven hænder, og færdiggørelsen af masterplanen er derfor sket i det nye udvalg.

Outdoormasterplanen beskriver, hvordan vi i Silkeborg Kommune vil arbejde med at styrke positionen som Danmarks Outdoor Hovedstad inden for tre indsatsområder:

  • Velfærd
  • Viden og vækst
  • Fritid og natur

Tilblivelsen af Outdoormasterplanen har været kendetegnet ved en høj grad af involvering af både borgere, erhvervsliv, kommunale afdelinger og foreninger.

Tusind tak til alle, der har bidraget. Vi håber på samme store engagement, når masterplanens forslag til handlinger – og dem der må komme til sidenhen - skal føres ud i livet.

Mads Frandsen,
Formand for Outdoorudvalget

Brug menuen i venstre side til at læse videre i masterplanen.
Du kan også læse masterplanen samlet i en printvenlig udgave (pdf).